Ducati DesertX wordt een toer-enduro

In juli 2024 werd het off-road speeltje in een enduromotor getransformeerd die geschikt is voor allround gebruik.

De Ducati DesertX geniet grote populariteit en is op dit moment de motor van het jaar 2024. De Italianen willen natuurlijk voortborduren op dit succes en bieden de DesertX, die is afgestemd op off-road gebruik, nu ook aan als een allround geoptimaliseerde versie voor toertochten: de Ducati DesertX Discovery.

Ducati DesertX DiscoveryHet speciale model, dat sinds juli bij de dealers verkrijgbaar is, biedt een uitgebreide uitrusting met een motorbeschermer die ook de waterpomp omvat. Er is ook een beschermrooster voor de radiateur en een versterkte bescherming voor de oliepan.

Ducati DesertX Discovery met aanzienlijk meer comfort

Het grotere windscherm en de versterkte en vergrote handbeschermers zorgen voor aanzienlijk meer comfort op lange ritten. En als het kouder wordt, kunnen de extra gripverwarmers worden geactiveerd. De bagage komt ook van het onderdelenrek. De twee aluminium zijkoffers bieden voldoende ruimte met een gezamenlijk volume van 76 liter. Helaas zijn ze nogal vierkant van vorm, zodat onze perfecte binnentassen, de Traveler Bags, hier niet in passen.

De tweekleurige lak van de DesertX Discovery is ook visueel anders dan die van zijn zustermodellen. De Ducati DesertX Discovery is momenteel verkrijgbaar bij erkende dealers voor prijzen vanaf 23.090 euro in Nederland en 19.990 euro in België.

Vergelijkbare artikelen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button